Vallfogona de Balaguer acollirà un concert en solidaritat amb Meritxell Serret i la resta de presos i exiliats catalans

Publicat per #FreeSerret el

Se celebrarà el 16 de juny i comptarà amb una dotzena d’actuacions com ara les de Tremendos, Lo Pau de Ponts i The Referents. L’entrada serà gratuïta i els diners que es recullin de les aportacions voluntàries seran per a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

El hastag #FreeSerret és l’escollit per representar el concert que se celebrarà a Vallfogona de Balaguer, el poble natal de Meritxell Serret, el proper dissabte 16 de juny. Un concert solidari amb les persones preses i exiliades polítiques i amb les seves famílies, organitzat per l’Associació Catalana pels Drets Civils, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural entre d’altres. El concert, el qual es durà a terme al pavelló poliesportiu i  que començarà a les 20 hores, comptarà  amb les actuacions de 12 grups, entre ells Tremendos, Lo Pau de Ponts, The Referents i de Walkin’ Roots. També es preveu l’assistència de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie i del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

Montserrat Torres, presidenta d’Òmnium Cultural a Lleida, explica que aquest concert es celebrarà el mateix dia en què es compliran vuit mesos de l’entrada a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. “I per simbolitzar aquests vuit mesos, hem pensat que celebrar aquest concert en el poble natal de Meritxell Serret, Vallfogona de Balaguer, representa, en aquest context geogràfic nostre, a tots els presos i tots els exiliats catalans”, descriu Torres.

Ferran Civit, portaveu de l’Associació Catalana pels Drets Civils i parella de Meritxell Serret, explica que els diners que es recullin del concert aniran a parar a l’entitat per ajudar els familiars de presos i exiliats catalans. “L’associació catalana pels Drets Civils l’hem creat els familiars dels represaliats i represaliades que estan a la presó o a l’exili, i els fons recaptats ajudaran a les famílies amb els desplaçaments tant a presons com a l’estranger, així com també ens serviran a l’associació per seguir denunciant la situació pre-democràtica que es viu a l’estat espanyol i que es manifesta amb la situació d’injustícia i persecució en què es troben els nostres familiars”, lamenta Civit.

L’entrada serà gratuïta i les aportacions seran voluntàries dels assistents, així com de la venda d’entrepans del sopar i de la barra. L’organització també preveu crear en breu la pàgina web www.freeserret.cat, i el perfil a les diferents xarxes socials @freeserret, per donar tota la informació referent al concert i seguir denunciant la situació dels i les represaliats/des catalans/nes.