Més de 2000 persones han exigit avui, des de Vallfogona de Balaguer, la llibertat i el retorn a casa de les persones preses i exiliades polítiques

Publicat per #FreeSerret el

En una intervenció en directe, la consellera a l’exili Meritxell Serret, s’ha mostrat molt emocionada i ha agraït el suport rebut des del seu municipi natal.

Més de 2000 persones han assistit avui a Vallfogona de Balaguer en el concert en solidaritat a Meritxell Serret i a la resta de persones preses i exiliades polítiques. Companys, amics, familiars i el poble en peu han donat suport a la consellera a l’exili Meritxell Serret, el dia en que fa vuit mesos de l’empresonament dels ‘Jordis ‘ a Soto del Real.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural,  Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, Jordi Pessarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada i Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, entre d’altres, han volgut donar suport a Serret des del seu municipi, reclamant el retorn de totes les persones preses i exiliades polítiques a casa. Mauri ha demanat al govern de l’estat diàleg, “i diàleg vol dir també parlar d’autodeterminació, de dret a decidir i d’independència

Palazue per la seva part a recordat a Jordi Sanchez, “Continuarem lluitant fins que siguis a casa, pels teus drets i pels drets dels dos milions i mig de persones que el passat 1 d’octubre van reclamar, a cops, el dret a voler decidir el país en què volen viure”

En una intervenció en directe, Meritxell Serret s’ha mostrat molt emocionada del suport rebut per part de tots els assistents i ha afirmat que des de l’exili continuarà lluitant per Catalunya, “Pels nostres drets, per la nostra llibertat, perquè l’autoderminació no ens la pot negar ningú i per la democràcia. Perquè mentre hi hagi persones preses i exiliades ni la llibertat ni la democràcia existeix”.

Més de 150 voluntaris han estat treballant per a que el concert d’avui fos tot un èxit. Els diners que es recullin mitjançant les aportacions voluntàries dels assistents, així com de la venda d’entrepans del sopar i de la barra, aniran a parar a l’Associació Catalana pels Drets Civils, per ajudar als familiars dels represaliats/des catalans/nes.